luni, 29 decembrie 2008

Ziua 3

On pe blog.

Este 31 decembrie 2008. Citeam ultimul post si vad ca are 5 comentarii. Ma simt datoare sa inchei seria articolelor despre Craiova.

In ultima zi de evaluare la UMF Craiova ne-am intalnit cu mai multi studenti si la final cu rectorul. M-au impresionat o parte dintre studenti. Tineri cu ambitie, care vor mai multe de la universitate in care studiaza, care vad si simt ce se intampla si bine, si rau.

Mi-ar fi placut ca studentii ambitiosi si cu coloana vertebrala cu care am vorbit sa faca parte din categoria studentilor reprezentanti. Sa exprime punctul de vedere al studentilor, sa isi doreasca un invatamant de buna calitate, sa fie parteneri in relatia cu conducerea universitatii, cu profesorii. Oare de ce nu sunt acestia vocea studentilor. Sa le zica pe fata pe toate.

Rectorul UMF Craiova este un om cu viziune. Poate am mai scris asta despre el. Mie mi-a placut. Este genul de om care pune umarul la munca. In relatia cu studentii poate mai are cateva de experimentat. Isi doreste studenti cu initiativa. Sunt peste tot. Dar nu sunt cei care lasa capul in jos cand nu le convine ceva. Sunt cei care de multe ori incomodeaza. Dar daca si-i face parteneri de dialog, vor deveni cei care isi pun problema dezvoltarii universitatii.

Concluzia dupa 3 zile petrecute la Craiova este ca invatamantul romanesc are oameni de calitate, dar are si oameni care de multe ori strica. Invatamantul romanesc trebuie sa iasa din afacerea cu universitatile. Asta simt acum ca inseamna universitatile din Romania. Niste afaceri din care unii castiga bani foarte multi.

Sper ca oamenii care se gandesc la dezvoltarea tinerilor, la formarea lor, la transmiterea valorilor si invatamintelor, care sunt constienti ca formeaza generatii peste generatii si o fac intr-un mod cat mai responsabil, sa aiba curaj sa o faca indiferent de banii castigati.

Niciun comentariu: