sâmbătă, 3 ianuarie 2009

Experimente si disciplina :)

Anul acesta m-am hotarat sa fiu mai responsabila si sa fac lucrurile mai strategic. Si primul lucru pe care l-am facut pentru 2009 a fost sa imi pun obiective. Am ales doar 2 categorii: personale si profesioanele. Si dupa ce m-am gandit eu bine la ce vreau in 2009, dupa ce am ascultat pe Vlad cum zicea ca toate obiectivele lui s-au indeplinit, am fost foarte "dura" cu mine si mi-am cerut 26 obiective personale si 12 profesionale. Obiective indraznete, dar si obiective foarte smart.

Si pentru a ma simti mai in siguranta cu mine si pentru a nu le considera doar niste obiective scrise pe o foaie de hartie sau pe o pagina de word, mi-am facut o mica strategie pentru fiecare obiectiv. Dupa cateva zile de munca si multe ore de gandit, pot spune ca sunt satisfacuta si de obiective, si de strategie.

Va sfatuiesc sa faceti acelasi lucru. Strategia va va ajuta sa interiorizati mai bine obiectivele. Sa va ganditi mai bine ce inseamna acel obiectiv, de ce il puneti, cu ce va ajuta in viata voastra, cum puteti sa il atingeti fara a fi un obiectiv bifat. Strategia m-a ajutat sa raspund in primul rand la intrebarea "De ce este acest obiectiv in lista mea?". Mi-am pus si "pedepse" la obiectivele pe care nu le indeplinesc la termen. Asta ma va face sa fiu mai contiincioasa si responsabila cu ceea ce imi promit sa fac.

Acum sa va zic cateva din lucrurile pe care vreau sa le fac in 2009 (daca le spui si celorlalti te "obligi" sa le indeplinesti :D).
Vreau sa fac gimnastica in fiecare dimineata, sa mananc sanatos in fiecare zi, sa merg la un curs de dans si sa fac yoga. Aceste 4 obiective sunt legate intre ele si intr-o imbinare perfecta pentru mine. Deja am inceput sa "lucrez" la ele. Daca mai e cineva cu interese comune, un mail va rog :).

Vreau sa fac un design si sa scriu un curs foarte fain pe management de proiect si resurse umane (in organizatii studentesti, dar domeniul ma intereseaza in general). La fel - cei interesati de aceste domenii sa imi zica.

Mai sunt multe lucruri pe care le voi face in acest an si eu cred ca inceputul este promitator :).

Am declarat anul 2009 un an al experimentelor si al disciplinei. Cea mai buna combinatie pentru mine.

Zambetul, energia, prietenii, tehnologia, idealismul, curajul, ideile, familia, eficienta, traficul din Bucuresti :) - vor contribui cu toate la atingerea obiectivelor mele.

Dar sunt tare curioasa daca v-ati pus obiectivele pe 2009, ce puteti impartasi despre ele sau detalii despre cum vi le-ati ales (categorii, analiza, etc)?

2 comentarii:

Alexandra Florentina spunea...

Nu ti se pare prea formal sa le numesti "obiective"? Si eu mi-am facut asa mici planuri, dar le numesc simplu: dorinte:D. Prima mea dorinta e sa-mi fac abonament la sala, ca apoi sa imi intre in obisnuinta sa fac sport cat mai des:D. Pot spune ca avem un interes comun:a healty life. Mult spor la indeplinirea obictivelor.

Cris spunea...

Nu mi se par formale daca le numesc obiective. Astea si sunt pentru mine. Am si dorinte ... ale se intampla cu si fara voia mea :D. Adica fara sa ma stresez prea mult :).