vineri, 21 noiembrie 2008

Sa fii trist e normal

La inceputul lunii noiembrie, mi-am propus sa scriu mai des. Tot am deschis in ultima saptamana blogul ... dar nu aveam ce scrie. Oare nu mai fac nimic interesant? Oare nu ma mai impresioneaza nimic din jurul meu?

Dau vina pe sarbatorile de iarna, care se tot aproapie. Le urasc pentru ca sunt foarte frumoase.

Zilele trecute am fost la o aniversare ASPSE. Au implinit 6 ani. Nu aveam starea de party, dar am zis sa ma duc, poate imi vine pe drum. Aveam asa un chef sa stau pe un scaun, sa ma uit la oameni, sa nu zambesc nimanui, sa nu ma intrebe nimeni nimic. Sa fiu eu, in lumea mea, inconjurata de cei prezenti. Dar nu am putut sa fac asta, ca toti ma lua la intrebari, ce am, de ce sunt asa trista, incercau sa ma inveseleasca. Dar nu vroiam sa fiu vesela. Vroiam sa fiu serioasa, sa fiu trista, sa fiu cum simteam eu ca sunt. Pana la urma am cedat si am zambit si am vorbit cu oamenii. Am facut asta doar pentru ca era mai greu sa raspund la intrebarea: ce ai patit, decat sa zambesc.

Cateodata oamenii obosesc sa fie veseli, binedispusi, zambereti. Efectiv au nevoie si sa fie tristi. Sa planga, sa urle, sa se gandeasca incotro se indreapta viata lor, care e sensul lor, de ce e asa, de ce sunt singuri intr-o incapere plina de oameni.

Sarbatorile sunt de vina. Si nici nu s-au aprins beculetele de Craciun...

4 comentarii:

Anonim spunea...

Pana la urma tu decizi cum vrei sa te simti si pe ce te concentrezi :) Daca te concentrai pe baiatul dragut de pe ring, iti spun eu ca se ducea toata tristetea :)

Adelaida spunea...

sunt de acord cu u! sa fii trist e normal... atata timp cat nu devine normalitatea ta...

tristetea si lenea au contribuit si ele la progresul umanitatii si propasirea natiunii asa ca merita sa le acordam putina atentie din cand in cand.

totusi, cred ca poti sa te bucuri din plin de faptul ca ti se intampla asa rar sa fii trista... :)

si nu inteleg cine te-a pacalit pe tine ca sarbatorile sunt motiv de tristete. :P

Alexandra Florentina spunea...

Draga Cris, sa stii ca ai dreptate la faza cu tristetea si cu lasatul in pace. Scuze daca in perioada asta te-am stresat, dar pentru mine, o mucoasa de 19 ani :)), tu esti asa... o persoana super interesanta si imi place sa te asaltez cu intrebari cand te prind, ca e ca si cum as desface o cutie mare si as gasi alta cutie, apoi alta si alta. Gandeste-te la perioada asta in care nu faci nimic, ca la una de odihna, careti se cuvine dupa atat munca si stres ;)

Cris spunea...

Re Aida: sunt frumoase sarbatorile de iarna, mai ales daca mai si ninge. Dar atunci avem mai mult timp sa ne analizam viata si sa vedem ce e important pentru noi, pe cine avem alaturi, cine se bucura ca ii spui Craciun Fericit si mai ales, cine te face sa zambesti cand iti spune Craciun Fericit.

Alexa: nu m-ai stresat, stai linistita. Ma bucur ca ma asociezi cu o cutie in care e alta si tot asa. O sa invat sa ma bucur de timp liber si o sa il valorific in directia buna :).

Asta inseamna ca ma pun pe treaba! Apropo .. vrea cineva sa facem un basket? sau volei? :)