vineri, 10 octombrie 2008

Experimente in bucatarie

Asa ar fi trebuit sa arate prima mea experienta cu pieptul de pui si cu smantana. Bineinteles ca nu arata asa.

Mie imi place foarte tare sa gatesc si e unul din lucrurile pe care le fac cand am chef sa pierd timpul. Saptamana asta am incercat 2 noi experiente: piept de pui cu smantana si crema de zahar ars. Nu am mai facut niciodata.

Povestea cu crema de zahar ars e f distractiva, ca am umplut toata ca sa de fum, dupa ce am lasat crema aceea la cuptor 1h si nicio schimbare, am dat focul mai mare ... si nu stiu ce a ars, dar peste tot era fum. Si era ora 22:00, duminica seara. Rezultatul nu a fost cum ma asteptam: era prea dulce, prea zemoasa si prea multa. Si acum mai e in frigider.

Pieptul de pui ... cu smantana in care trebuie sa pui faina, fie ca iti convine sau nu, nu a iesit ca mie nu mi-a convenit sa pun faina. Am zis ca va iesi prea groasa sau ca faina nu face bine la stomac. Ei bine, la smantana ii facea bine, ca nu se branzea. Sa speram ca va fi comestibila.

Ce am invatat: cand faci prima data ceva, respecta cat de cat ingrendientele macar (dar doar prima data), cand faci ceva ce nu ai siguranta ca va iesi bine, fa mai putin si cand gatesti ... trebuie sa o faci cu mare placere, nu cu ochii pe ceas.

Data viitoare sigur vor iesi bine, ambele :).

P.S. Nu imi mai e frica de dentist :D.

Un comentariu:

Irina spunea...

he he fain dar poti face fara faina daca dizolvi smantana progresiv si e asa laptoasa si api nu se mai branzeste ca nici mie nu imi place faina.Oricum spor la gatit cand o sa inceapa sa iti iasa stii ca te mariti! :D