duminică, 12 aprilie 2009

Next Junior 2009


Saptamana trecuta am fost la Next junior ANOSR, editia a 3 a. De data asta ne-am strans la Arcalia, in
judetul Bistrita. Un conac frumos, cu o gradina imensa. Vedeti pozele.

Am fost in total vreo 65 de tineri ONGS-isti-ANOSR-isti, din care peste 45 erau juniori in organizatii studentesti.
NEXT este un program de asigurarea continuitatii in organizatii studentesti. La prima editie a Next Junior am fost organizator cu Spoli, la a doua editie am fost prezenta in calitate de membru BC, iar de data aceasta in calitate de alumni ANOSR.
Am ajuns luni pe la pranz si eu am plecat miercuri noapte, ceilalti joi dupa-amiaza.
Impreuna cu Alex am dirijat cele 3 zile. Cred ca am facut o treaba grozava.

Am trait multe sentimente acolo si mi-am incarcat bateriile de la juniori. Pentru mine a fost un spatiu de desfasurare de care aveam nevoie si o onoare sa petrec 3 zile cu atatia tineri, proaspeti in miscarea studenteasca. Ma bucur mult ca am fost.

Sunt cateva lucruri despre care vreau sa vorbeasc. Marti dupa amiaza juniorii au fost impartiti in 6 echipe si au conceput proiecte nationale pe care ANOSR ar putea sa le implementeze. Ideile lor de proiecte erau in directia pe care ANOSR merge de ceva vreme (Mobilitate interna, Invata-ma, Centre de indrumare profesionala, Radio studentesc, Conectivitate si Da spaga pe bere). Asta inseamna ca gradul lor de responsabilitate este ridicat inca din primul an de organizatie. Dar despre altceva vroiam sa va spun. Marti seara au prezentat proiectele. Ma uitam la fetele lor, la modul in care intelegeau din priviri cand prezentau si la cat de mult credeau in ideea lor. Mi s-a umplut sufletul de fericire si mandrie cand ma uitam la ei. Si-au moderat singuri discutiile de dupa prezentari si s-au descurcat excelent. Au dezbatut idei, au dat argumente si au rezistat eroic pana la 23.30 in sesiunea formala. Gandul meu dupa ce prezentari a fost "Totul va fi ok". Sunt mandra de noua generatie de ANOSR-isti. Stiu ca vor face treaba buna in organizatiile lor, ca vor deveni oameni responsabili si vor face multe lucruri frumoase.


Nextul de anul acesta a avut cel putin doua simboluri. Unul sunt aplauzele. De fiecare data cand vroiam sa incepem, dar inca era galagie si oamenii nu isi gaseau locul in sala, incepeam sa aplaudam. Figura se repeta si cand suna un telefon, cand cineva ramanea fixat pe o idee sau alte lucruri care ni se pareau ca merita un ropot de aplauze. Inainte de ultima bataie de palme faceam o pauza de 3 secunde si incheiam puternic sincron. Asta am invatat-o de la TOT2008. A prins din prima la Next Jr. Mi-am dat seama ca te pot juca cu aplauzele, poti controla energia salii si poti canta. Am experimentat toate acestea si ne distram cand aplaudam. Poate doar Alex de la SSE ar sustine in continuare "parca suntem intr-o secta".

Un alt simbol - amintire, care se pare ca a devenit imnul Next Junior 2009 "Shake that ass bitch, and let me see what you got!". Fara comentarii.


Un comentariu:

andreea bordianu spunea...

m-a cuprins melancolia si mi-am adus aminte, pe de alta parte, ca nici noi nu suntem prea batrani (ai subliniat cam de multe ori tineri incat nu ma pot abtine sa nu fac o remarca). ceea ce am invatat noi in organizatiile noastre si in ANOSR ne-a adus la cine suntem noi acum. Motivatia, entuziasmul si credinta ca putem schimba ceva ne-au facut sa luam viata in piept cu mai multa usurinta si chiar sa schimbam cate ceva. Incet incet chiar o sa schimbam totul.

Felicitari noii generatii de ANOSR-isti pt ca sunt gata sa creeze viitorul nu doar sa-l reprezinte!