marți, 10 iunie 2008

Mediul in care ne dezvoltam

Cat de mult ne influenteaza spatiul in care locuim, viata? Foarte mult e putin spus. Sa stai in camin nu este tocmai cel mai potrivit loc de a inova, crea, face lucrurile sa se intample fara sa deranjezi pe nimeni. Stiau ei francezi (si germanii, etc etc) de ce in camin, studentul sta singur in camera. Intimitatea te dezvolta! De necrezut cand vorbim tot timpul de munca in echipa! Echipa, echipa, dar poate la ora 1 dimineata vreau sa stau cu laptopul in brate, in pijamale si un ceai, sa lucrez la ale mele proiecte, sa pun pe hartie idei, sa citesc si sa ... ma dezvolt.

Dezvoltarea asta ... se intampla in fiecare zi. Cateodata o ia mai degraba pe orizontala si nu mai suntem constienti de ea! Oare cum e mai bine: sa stii din toate cate putin sau sa stii un lucru si cu ala sa atingi varful piramidei?
Eu imi propun sa fac o combinatie din ele. E clar ca miscarea studenteasca, combinata cu ingineria electrica, la care am mai adaugat biogaz si cercetare pe microunde, cu construit avioane cu un copil de 5 ani (inveti multe incercand sa ai grija de un copil), am relationat cu o multime de prieteni si neprieteni, te dezvolta pe o orizontala perfecta.

Multe idei care zboara si poate tehnologia secolului 21 va avansa atat de mult, incat vom avea un mic cip care sa arhiveze si ideile noastre.

Pana apare cipul voi incerca sa pun in aplicare o parte din ideile care aterizeaza pe un loc sigur. Poate asa incep sa pun cateva caramizi la dezvoltarea pe verticala. Facand ce imi place, in timpul meu, cu oamenii faini pe care ii cunosc sau inca nu ii cunosc, dar cu siguranta ii voi cunoaste. Lumea e mica! Oamenii cu aceleasi idei se strang in jurul la cel putin o idee.

Si sa inchei cu ce am inceput: mediul in care traim, locuim, ne influenteaza foarte mult viata. Dar probabil nu e nimic nou pentru nimeni. Doar vroiam sa scriu despre asta.

3 comentarii:

Adelaida spunea...

felicitari pentru "combinatie"!

si sunt sigura ca tot construind treptele orizontale ale piramidei o sa ajungi sa pui si caramida din varf ;)

Mishu spunea...

Da, e piesa rau sa stai singur in camera la camin. dar probabil ca d'ata costa caminul foarte mult in afara

Alexandra spunea...

Asta cu statul singur in camera cred ca e un vis si pentru cei care nu stau la camin. Foarte multi se inghesuie in camera cu parinti, bunici, frati si alte rude. E bine totusi ca suntem pregatiti de situatii rele. Un absolvent care acum munceste in Africa, a fost amenintat ca va fi mutat intr-o camera in care nu sunt perdelute la paturi, iar el le-a ras in nas, pentru ca stia in ce camera de camin a stat.