marți, 17 iunie 2008

Hai Romania! Despre fotbal si despre viata

In seara asta joaca Romania cu Olanda. Daca vom castiga acest meci, ne calificam, cum spune la Tv, in grupa mortii. Se pare ca este cea mai tare/dificila/moarta-vie grupa.

Dar nu despre asta vreau sa fie articolul meu.

Cand eram mica, cu mama si tata acasa, ma uitam la toate meciurile. Eram suporter prin educatie. Acum, la facultate, am multi prieteni care nu sunt suporteri, dar meciurile Romaniei, mai ales in Campionate europene sau modiale, sunt importante si pt tanti Vasilica, si pentru nenea Presedinte.

Atmosfera de azi, pe care au transmis-o televiziunile (pe toate posturile), tinerii pe strazi, familia, toti cetatenii Romaniei, este una foarte frumoasa. Este o zi importanta, o zi istorica.

Tocmai au trecut alegerile locale pt primarii, dar aceea nu a fost o zi istorica, atmosfera nu a fost atat de plina de sentimente si tensiuni. Deci, un meci de fotbal este mai important decat viitorul acestei tari. De fapt, viitorul tarii depinde de acest meci. Viitorul fiecarui roman depinde de acest meci.

Studentii sunt in sesiune. Multi au maine examen. Sunt sigura ca pt multi, e mai important meciul din aceasta seara, decat examenul de maine. Pentru viitorul lor, este mai important meciul.

Poate cei care citesc acest articol si sunt mari suporteri, vor spune ca nu sunt roman. Sunt roman, dar traiesc in Romania si tot ce imi doresc este ca macar cateva momente din viata noastra sa fie la fel de importante ca un meci de fotbal. Atunci cand ne alegem primarul, presedintele, facultatea la care ne inscriem, examenul la care copiem, etc sa le acordam mai multa importanta decat o facem acum.

Acum ma duc sa ma uit si eu la meci. Sper sa intru in atmosfera serii.

Si in final: HAI ROMANIA! ;)

2 comentarii:

Andrei CRACIUN spunea...

Cris, din pacate, aici trebuie sa fiu de acord cu tine ... daca pe romani i-ar interesa macar jumate din timpul lor, ce se intampla cu adevarat in jurul lor, cine / ce / cum face, fara sa ia, sa generalizeze si apoi sa dea mai departe ... lucrurile ... ar sta altfel.

Dar traim in Romania si de noi tine sa ... imbunatatim perspectivele astea

Anonim spunea...

interesant punct de vedere ..
ai dreptate...
ma pune pe ganduri