luni, 30 iulie 2007

Poluarea ...

Oamenii sunt fiinte foarte complexe. Tot timpul gandim, tot timpul gandesc ... am o obisnuinta de a vorbi la plural ... imi e foarte greu sa vorbesc despre mine ... eu ... o singura persoana. Cred ca mi se trage de la activitatea in organizatie.
In fiecare seara inainte sa adorm ma gandesc la un milion de chestii ... vorbesc cu mine despre o groaza de lucruri.

De ceva vreme tot citesc despre incalzirea globala, mediu, deseuri, legislatie, proiecte pe mediu. Sambata vorbeam in tren cu cativa prieteni despre polul nord ... ca americanii, rusii, danezii si norvegienii se bat pe zacamintele de sub ghetare ... asteptand clipa in care acestia se topesc pt a face posibila exploatarile in zona. S-au investit deja milioane de euro pt tehnologia de la polul nord si se vor mai investi miliarde ..deoarece s-a descoperit ca sub ghetari zac cam 30% din sursele de zacaminte naturale ale Pamantului. Din una in alta am ajuns la poluare si cresterea continua a emisiilor de dioxid de carbon. Pe mine ma ingrijoreaza aceasta problema, sa stiu ca vom suferi de calduri excesive, temperaturi la care nu se poate supravietui. Prietenii mei cred ca ne vom adapta. Eu nu cred ca e vorba de adaptare. Eu cred ca in urmatorii 20 de ani chiar va fi o schimbare radicala pe planeta noastra.
Si revenind la poluare. Fiecare dintre noi polueaza. Si cand deschidem calculatorul dam in naturo o anumita cantitate de CO2. Poate ar tb sa calculam fiecare cat CO2 emite si sa incercam sa il reducem. Am o prietena care este foarte pornita pe ecologizare. Mi se pare foarte admirabil ce a facut ea. Daca ne-am gandi macar 10 min pe zi ca putem trai pe aceasta planeta doar dc avem grija de ea .... at poate am avea o sansa in fata Soarelui.
Mie lucrurile care se petrec acum nu mi se par deloc normale si stiu ca la nivel mondial se fac multe. Dar totusi la nivel de masa ... suntem cateva miliarde care ... nu facem mai nimic si mereu ne uitam la vecinu dc face ceva ... sau mai rau ..ne gandim la colosalii industriei petroliere.
Acestia polueaza intr-adevar mult, dar si noi poluam. Pt a fi un ex de buna practica pt colosalii petrolieri ... hai sa consumam noi mai putina energie, avem noi grija de mediu si de planeta pe care traim.

Niciun comentariu: